جوانه آفتابگردان؛ حافظ سیستم عصبی
دانههای آفتابگردان جزء سادهترین و سریعترین دانههایی است که بهراحتی جوانه میزند، اما به محض اینکه دانهها جوانه زد باید آنها را مصرف کرد یا پس از حدودا سه روز آن را همراه جوانه و برگهای روییده از آن به اندازه دو یا سه سانتیمتر مورد استفاده قرار داد. جوانه دانه آفتابگردان سرشار از ویتامینهای B، پروتئین گیاهی، اسیدهایآمینه چرب ضروری و مفید است.
جوانه آفتابگردان در سلامت سیستم عصبی، قلبی – عروقی و دستگاه گوارش نقش بسزایی دارد. جوانه آفتابگردان از آن دست جوانهها نیست که عموم با آن آشنایی داشته باشند. اکثرا به عنوان تخمه از آن استفاده میکنند و برای لذت بردن از فواید این جوانه خودتان در خانه و شرایط پاکیزه و ساده این جوانه را سبز کنید.
جوانه ماش؛ انرژی زای طبیعی
امروزه یکی از جوانههای محبوب، جوانه ماش است. جوانه ماش ترد و خوشمزه است و طعم آن کمی به شیرینی میزند از مزیتهای آن این است که هضم آن نسبت به ماش پختهشده راحتتر است.
مصارف درمانی جوانه ماش سمزدایی بدن و خاصیت مدر بودن است. جوانه ماش نیز مانند جوانههای دیگر سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانهماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده میشوند خواص تغذیهای آنها کاهش مییابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسد حفظ میکنند.
جوانه عدس؛ دوستدار قلب شما
جوانه عدس تمامی هشت اسیدآمینه ضروری مورد نیاز بدن را دارد، ولی کارشناسان تغذیه ترکیب جوانه عدس با ذرت، گندم یا برنج را پیشنهاد میدهند به دلیل اینکه کیفیت پروتئینی، جوانه عدس را بهتر میکند. جوانه عدس دارای ویتامین A، C، خانواده ویتامینهای B، فولیکاسید، اینوزیتول، برم، کلسیم، کلر، مس، آهن، منیزیم، پتاسیم و پروتئین است.
جوانه عدس خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و همچنین تصفیه کننده خون و کاهنده قند خون است. همچنین به شستوشو و تحریک کلیهها، سیستم غدد فوقکلیوی، به تقویت قلب و عروق، افزایش انرژی و قدرت حیاتی کمک میکند. میزان فیبر محلول در جوانه عدس در مقایسه با دانه عدس به میزان ۳۰۰ درصد افزایش مییابد. فیبر محلول در آب موجود در جوانه عدس به کاهش کلسترول، فشار خون، قند خون و تنظیم میزان انسولین خون کمک میکند.
جوانه شبدر را دستکم نگیرید
جوانه شبدر به تنهایی یک دکتر پوست است و مصرف آن پوستتان را جوان میکند. از دیگر خواص شبدر میتوان به خاصیت تصفیهکنندگی و تنظیم فعالیتهای کبدی آن اشاره کرد که در نهایت باعث طراوت و شادابی پوست صورت میشود. از جوانه شبدر میتوان برای درمان پرفشاری خون نیز استفاده کرد. شبدر و جوانه آن سرشار از ویتامینهایی مانند A، C و همینطور آهن و کلسیم است. بررسیها نشان میدهد مصرف جوانه شبدر برای آرامش اعصاب بسیار مفید است و مصرف آن بهویژه به زنان میانسال که در آستانه یائسگی قرار دارند، توصیه میشود.
جوانه نخود؛ بمب انرژی
مواد معدنی موجود در دانه نخود هنگام جوانه زدن به میزان حداقل پنجبرابر افزایش مییابد. جوانه نخود سرشار از پروتئین است. از فواید درمانی این جوانه انرژیبخش میتوان به ضدعفونیکنندگی، محرک ادرار، مفید برای معده و کرمزدا بودن آن اشاره کرد. از طرف دیگر نخود هنگام جوانه زدن نرمتر و قابل هضمتراست. جوانه نخود را میتوان به صورت خام یا بخارپز استفاده کرد. برای بخارپز کردن نباید مدت پخت بیش از ۱۵ دقیقه باشد.
منبع: خبرگزاری صداوسیما